Út az Úrhoz

Útilevelek a keskeny útról - lélektől lélekig

Ige dióhéjban

"Kövess engem!" Az pedig felkel, otthagyta mindenét és követte Őt."" /Lukács 5;28./

Golgota Rádió

Kapcsolat

Ha bármilyen észrevételed, megjegyzésed, javaslatod van az oldallal kapcsolatban, írj E-mailt a szerkesztőknek!
Ha van valami, amiről szívesen írnál a blogba, azt is elküldheted az alábbi címre:
bbence1995@citromail.hu

Új hal a vízben

2010.07.22. 16:36 Bod-E

Isten fegyverzete

Szervusztok!

Amikor Jézus meghalt értünk, majd legyőzve a halált feltámadt, a tanítványok nem féltek, hiszen Mester ott volt velük. De Ő nem maradt itt a földön, hanem "ott ül a Mindenható Atya Isten jobbján". Így már nehezebb volt a helyzet, hiszen ők látták, tudták, mi történt, de hogy adják ezt tovább? Hogy fogják ők maguk Jézus közelléte nélkül tisztán megőrizni magukat?

Pünkösdkor a Szentlélek nem csak elhozta az Atya közelségét; felruházta őket azzal a fegyverzettel, amiben megálhattak a Gonosz minden mesterkedésével szemben. Ez Isten fegyverzete, amiről Pál ír az efezusiakhoz küldött levelében!

"10Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. 11Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. 12Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. 13Éppen ezért vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. 14Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját,  15felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével.  16Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. 17Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely az Isten beszéde.  18Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által."
/Efezus 6;10-18./

"11Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. 12Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak."

Az emberben talán a legtöbbet megfogalmazódó kérdés; a miért? Miért történnek a környezeti katasztrófák? Miért halt meg? Miért nem tehettem semmit? Pedig látszólag semmi értelme nem volt talán a történésnek, csak hirtelen jött. Ilyenkor szembesülünk vele, milyen kicsik és tehetetlenek vagyunk a puszta fizikai erőkkel szemben is..

A Gonosz nálunk sokkal nagyobb erőkkel bír ebben a világban; és itt nem csupán a kifejezetten 'gonosz' dolgok előídézésére kell gondolni. Rossz lehet az is, ha rossz kedvünk van reggel, vagy nem indul az autó vagy éppen minket pécéztek ki aznap az emberek. Nem rajtunk múlt. Nem mi idéztük elő ezeket, az ellen már nem tudunk harcolni, ami bekövetkezett, de az ellen igen, aki mögöttük áll!

Vannak dolgok, amikért nem mi vagyunk a felelősek és egyszerűen - önmagunkban - nem tudunk ellenük tenni. Az viszont már rajtunk múlik, hogy mit teszünk az ellen, hogy rosszat tegyünk; mert az mindenkinek a saját felelőssége! Ezt különböző módokon próbálják elrejteni, legtöbbször rámondják, hogy ez "az emberi természet" Igazuk van!

Az első emberek hoztak egy rossz döntést; az az ő felelősségük volt. Ennek legfőbb következménye az lett, hogy az ember elszakadt Isten közvetlen közelségéből, hogy a saját 'akarata' szerint éljen. A Gonosz már az almás-történetben is finoman, ravaszul tűnik fel. Ki gondolta volna, hogy egy almát megenni ilyen orbitális következményekkel járna? Ma is kis dolgokkal kezdődhet minden; elég egy kis rossz kedv és máris engedtük, hogy a gonoszság - még kis mag, rossz dolog formájában - bekerüljön az életünkbe. Persze vannak sokkal nagyobb gonoszságok is, sőt akár jó dologként is megélhetjük először a roszat, de még szomorúbb aztán rájönni hogy nem volt az. Ez bonyolult, de valahol minden egyszerűen kezdődik; nem állunk ellen. Magunkban nem is tudunk, de nem magunkban vagyunk!

Jézus legyőzte a legnagyobb gonoszságot: a halált. Az ellen a legjobb emberség sem tehet semmit. Ő azonban eljött és megmutatta, hogy az Atya szeretete erősebb a Gonosznál! Megnyerte a háborút!

A csatáinkat azonban még meg kell vívnunk; nem test és vér  ellen, hanem a bennünk rejlő gonoszság ellen! El kell fogadnunk, hogy eredendően bűnösök vagyunk és önmagunkban csak a jogos büntetést érdemelnénk. De Istennek nem ez a célja velünk! Jézus felvállalta helyettünk a büntetést és az Atya megbékélt! Nem minket, nem a bűneinket nézi, hanem Krisztus értünk tett áldozatát, amit szeretetből tett! És ez az a szeretet, amiből kovácsolódik Isten fegyverzete, amit a Lélek ránk ruház!

Isten adjon nektek erős és tiszta szívet az Ő Lelkének fegyverzetével!

bence, S.D.G.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://veddesolvasd.blog.hu/api/trackback/id/tr442164052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.