Út az Úrhoz

Útilevelek a keskeny útról - lélektől lélekig

Ige dióhéjban

"Kövess engem!" Az pedig felkel, otthagyta mindenét és követte Őt."" /Lukács 5;28./

Golgota Rádió

Kapcsolat

Ha bármilyen észrevételed, megjegyzésed, javaslatod van az oldallal kapcsolatban, írj E-mailt a szerkesztőknek!
Ha van valami, amiről szívesen írnál a blogba, azt is elküldheted az alábbi címre:
bbence1995@citromail.hu

Új hal a vízben

2010.02.13. 13:48 Wolf-Á

"...a kevésben hű voltál, sokat bízok rád ezután..."

Kedves Testvérek!

Az elmúlt napokban foglalkoztatott az a kérdés, hogy vajon használ-e engem  az Úr, hogy bíz-e rám dolgokat. Gondolkoztam azon, hogy hogyan jutottak el misszionáriusok vagy egyszerű emberek odáig, hogy ahol megfordultak áldást hagytak maguk mögött, új életek születtek!

 Mivel minden keresztény ember szeretne gyümölcsöző és tevékeny életet élni, ezért engem is gondolkodóba ejtett, hogy hogy is van ez. Lapozgattam a Bibliám és egy könyvjelzőn ezt az igét találtam:

"jól van, jó és hű szolgám, a kevésben hű voltál, sokat bízok rád ezután...." /Máté 25;23/

Isten fokozatosan használja az embert, nem egyik percről a másikra! Olvastam misszionáriusok élettörténetét, hogy őket hogyan használta az Úr mások életében; szinte elsiklottam azok fölött a sorok felett amik azt írják le, hogy az apró, kicsiny és hétköznapi dolgokban mennyire hűségesek voltak, és alázattal végezték azokat. Legyen az házifeladat írás, takarítás, bibliaolvasás, vagy imádkozás. Az Úr nem a külsődet nézi, hogy szépen énekelsz-e vagy jó-e a kommunikációs és a meggyőzőképességed, hanem hogy az kis dolgokban mennyire tudsz helytállni.

Sokszor fejtörést okozott, hogy láttam a testvéreimet, a barátaimat, hogy ők úgy tudtak emberekért imádkozni vagy beszélni emberekkel, hogy annak mindig volt eredménye és az Úr mindig megáldotta ezeket az alkalmakat. Valami bennem nem volt OK, nekem nem ment ez így. Pedig néha olyan kacifántos és gyönyörű imákat mondtam, hogy biztos voltam benne, hogy lesz hatása! Magam erejéből vártam a változást abból, hogy én hűde nagyon tudok imádkozni, és fúú de jól megmondtam most! Néha azon kaptam magam, hogy egyes imáim után a körülöttem lévők reakcióját, visszajelzéseit figyeltem! Na, ez az a hozzáállás amikor az Úr nem tud használni minket.

Nagyon sokáig nem tudtam azt mondani, hogy itt vagyok Uram, rendelkezz velem a lényem Tiéd, Te irányítsd a szavaim, a gondolataim. Amint ezen sikerült túllépnem és háttérmunkás fázisba kerültem, egyre többször éreztem, hogy mennyire fontos ez a másodhegedűs szerep! Amint utat adtam az Úrnak ő jött, elvonult dicsőségesen és csodákat hagyott maga mögött! Éreztem, hogy használ az Úr, és hogy fontos az amit ránkbízott, hogy élet-halál kérdése! Életeket tudsz megmenteni, ha hagyod, hogy út legyél Isten és ember közt és nem te akarsz lenni Isten és az Úr pedig az Út!

Az alázat és a hűség két nagyon fontos eleme a keresztény életünknek, e nélkül tulajdonképpen fabatkát sem érünk és várhatjuk majd hogy valami történjen is a munkánk által!

Kívánom, hogy legyetek mindig alázatosak és hűek a mi Urunk Jézus Krisztushoz, és az ő katonáiként álljuk meg a helyünket ebben az elvetemült világban! Megvan rá a lehetőségünk, hogy mi magunk legyünk Isten mosolya!

Krisztus áldásával:

Farkas Ágó

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://veddesolvasd.blog.hu/api/trackback/id/tr201754674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.