Út az Úrhoz

Útilevelek a keskeny útról - lélektől lélekig

Ige dióhéjban

"Kövess engem!" Az pedig felkel, otthagyta mindenét és követte Őt."" /Lukács 5;28./

Golgota Rádió

Kapcsolat

Ha bármilyen észrevételed, megjegyzésed, javaslatod van az oldallal kapcsolatban, írj E-mailt a szerkesztőknek!
Ha van valami, amiről szívesen írnál a blogba, azt is elküldheted az alábbi címre:
bbence1995@citromail.hu

Új hal a vízben

2009.11.08. 18:14 Oval

"Te adsz és elveszel"

 

Sziasztok!

 "Te adsz és elveszel", így szól az egyik népszerű dicsőítődal szövege. Az elmúlt időszakban az életemben bekövetkezett pár dolog, aminek következtében sikerült belátnom ennek az állításnak az igazságát. Nagyon sokan szokták kérdezgetni (főleg ateisták), hogy Isten miért engedi, hogy a jó emberekkel rossz dolgok történjenek? Miért érdemes kereszténynek lenni, ha őket is ugyanolyan csapások érik?

 

 

A legfontosabb, amit előre tisztázni kell, az az, hogy minden ember bűnös, és habár emberi szemmel vannak kisebb és nagyobb bűnök, Isten szemében minden bűn egyforma. Mindannyian emberek vagyunk, még a legmélyebben hívő keresztények is meg tudnak botlani, eltávolodni Istentől. Ezek tudatában talán helyesebb lenne azt a kérdést feltenni, hogy Isten miért engedi, hogy a rossz emberekkel jó dolgok történjenek? Az előző cikkem hasonlatához visszatérve: képzeljük el! Van egymás mellett két kert, az egyik szépen gondozott, de a másikat teljesen benőtte a gaz. De ha belegondolunk, mindkettő ettől még részesül az eső és a napfény áldásos hatásából, ha pedig egy jégeső veri el őket, egyikük sem marad ki a csapásból.

És hogy miért van mégis jobb helyzetben az ápolt kert? Mert az ő Gazdája utána kimegy és rendbeteszi. El kell tehát fogadnunk, hogy keresztényként is érhetnek minket csapások, de nem kell félnünk, mert van egy Atyánk, aki utána mindent a helyére tesz, segít megnyugodni.

Sokszor csak később, hetek, hónapok vagy akár évek múltával jövünk rá, hogy miért is kellett ennek így történnie. Istennek terve van az életünkkel, ami sokszor nem egyezik a mi saját elképzeléseinkkel, ambícióinkkal. Ezt a tervet mi nem látjuk át egy az egyben, ezért az esetek nagy részében nem is tudjuk megérteni miért történtek meg bizonyos (rossz) dolgok. El kell jutni addig a pontig, hogy ki tudjuk mondani ténylegesen, komolyan: "Legyen meg a te akaratod!". Jézus  is ezt mondja a Gecsemáné kertben:

"Atyám! ha lehetséges, múljék el tőlem e pohár; mindazáltal ne úgy legyen a mint én akarom, hanem a mint te." /Máté 26,39/

A végére Jób példáját szeretném nektek felhozni, őt ténylegesen rengeteg csapás érte. Elvesztette a rokonait, vagyonát, betegség súlytotta és a barátai is ellene fordultak. Valószínűleg már nem is volt fiatal, nem sok lehetősége volt újrakezdeni a tönkrement életét. De Jób nem fordult el Istentől, és ezért Isten többszörösen megjutalmazta végül.

"Az Úr adta, az Úr vette el. Áldott legyen az Úrnak neve!" /Jób 1,21/


Isten Áldjon benneteket!

Ovál

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://veddesolvasd.blog.hu/api/trackback/id/tr811505438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Czeglédi Péter Pál · http://reformatica.blog.hu 2009.11.10. 14:59:28

"Isten miért engedi, hogy a rossz emberekkel jó dolgok történjenek?"
Remek gondolat, köszönöm szépen.
Isten áldjon.