Út az Úrhoz

Útilevelek a keskeny útról - lélektől lélekig

Ige dióhéjban

"Kövess engem!" Az pedig felkel, otthagyta mindenét és követte Őt."" /Lukács 5;28./

Golgota Rádió

Kapcsolat

Ha bármilyen észrevételed, megjegyzésed, javaslatod van az oldallal kapcsolatban, írj E-mailt a szerkesztőknek!
Ha van valami, amiről szívesen írnál a blogba, azt is elküldheted az alábbi címre:
bbence1995@citromail.hu

Új hal a vízben

2009.11.03. 20:51 Oval

A lelki gyümölcsös

Szervusztok!

A bejegyzésben kedves barátunk, Ovál írását olvashatjátok a bűnről, arról a gazról, ami sokszor csúnyán tönkreteszi lelkünk gyümölcsöskertjét:

Legelőször is tisztázni szeretném, hogy nem szándékozom a témát teljes mélységében tárgyalni, mivel az sok-sok oldal lenne és valószínűleg sokatoknak , sokmindent mondtak már róla hittan-órán, konfirmációs előkészítőn.
Kezdjük rögtön azzal, hogy mi is a bűn. Nagyon sok meghatározást hallani, szerinterm ez nem egy konkrét dolgot, hanem inkább egy állapotot, az Isten nélküli állapotot jelenti. Elgondolkozhatunk azon is, hogy ha Isten teremtett mindent, akkor a bűnt is Ő teremtette?

A válasz, szerény véleményem szerint, nem. Az előbb is említettem, a bűn Isten hiányát, a tőle való elfordulást jelenti. Úgy kell ezt elképzelni mint a sötétséget: valójában sötétség nem létezik, a sötétség csak a fény nélküli állapotot jelöli.

Nagyon fontos dolog, hogy meg tudjuk különböztetni a bűnös embereket a bűntől. Vegyünk egy kertet példának:
Ez a kert nincs gondozva, teljesen benőtte a gaz és a gyom, mindazonáltal értékes földet tartalmaz. Nem szabad azt állítanunk, hogy az egész kert ettől értéktelen lenne. Ugyanígy kell viselkednünk embertársaink felé is. Sokszor esünk abba a hibába, hogy kijelentjük: "Én keresztény vagyok,  a bűntől elzárkózom, elutasítom". És elítéljük magunkban a másik személyt, holott Istennek vele is terve van, az ő élete is érték. Ehhez arra van szükség, hogy a kertet kigyomláljuk, rendbe tegyük és gondozzuk.

Lehet erre tenni emberi próbálkozásokat, de ezek olyan gyenge erőlködések, mintha kézzel mennénk a gazt kitépkedni, ahelyett, hogy gyomirtót használnák. De van egy valaki, Jézus, a Mennyei Kertész, aki nagyon ért a gyomirtáshoz, és meg tudja tisztítani a kertet és helyreállítani! Kérjük tehát a Mennyei Kertészt imádságban, hogy végezze el a mások kertjének helyreállítását!

A történetben még van egy fontos momentum, mégpedig az, hogy a már megtisztított kertet gondozni is kell ahhoz, hogy ne lepje el újra a gyom. Szükséges tehát, hogy állandó kapcsolatban legyünk az Úrral, hogy ő kertjeinket gondozni tudja. A szépen gondozott kertben gyümölcsök teremnek, Jézus pedig ezt mondja az igaz keresztényekről:

"Gyümölcseikről ismeritek meg őket." /Máté 7,16/

Isten Áldjon Titeket!

Ovál
 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://veddesolvasd.blog.hu/api/trackback/id/tr541496975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Czeglédi Péter Pál · http://reformatica.blog.hu 2009.11.03. 22:15:13

Köszönöm az írást. Tetszik, hogy az Isten hiány oldaláról közelíted meg a bűnt.
Szerintem ez egy nem-keresztyénnek sokat jelent, hiszen nem egy sor sztereotípiához társítod, hanem egy állandó fogalomhoz.
Remek. Még sok ilyet.

napkelte-sunrise 2009.11.05. 21:06:35

Igen, a szeretet a legfontosabb.
Ahogy Jézus is szeretettel és megértéssel fordul hozzánk (bűnösökhöz)nekünk is így kell tennünk:). Hisz az Ő gyermekei vagyunk.:D