Út az Úrhoz

Útilevelek a keskeny útról - lélektől lélekig

Ige dióhéjban

"Kövess engem!" Az pedig felkel, otthagyta mindenét és követte Őt."" /Lukács 5;28./

Golgota Rádió

Kapcsolat

Ha bármilyen észrevételed, megjegyzésed, javaslatod van az oldallal kapcsolatban, írj E-mailt a szerkesztőknek!
Ha van valami, amiről szívesen írnál a blogba, azt is elküldheted az alábbi címre:
bbence1995@citromail.hu

Új hal a vízben

2009.08.23. 15:03 Bod-E

A Lélek gyümölcsei: Jóság

Szervusztok!

 Manapság nagyon sok dologra mondjuk, hogy jó. "Jó illatú, jól néz ki, jól teszi, jól él.." De a Bilbliában a belső dolgainkra vonatkotzik a jóság; a szívünk jóságára. Mi is az ige szerinti jószívűség?

"22A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, 23szelídség, önmegtartóztatás."               /Galata 5,22-23./

 Ki a jószívű? Ezt a kifejezést általában azokra használjuk, akik kedvesek a többi ember felé: segítenek, megértőek, szívükön viselik más emberek gondjait. A Lélek ezen gyümölcse egész valónkra kiterjed, de mégis a szívünkből indul el, a jószívűségből.

Ha ott van benned a Jézusi lelkület, akkor a szíved szándékaiban fog elsősorban megmutatkozni: önzetlenül tudsz szeretettel fordulni az emberekhez, még ha nem is találsz viszonzást. Jézus is nagyon sokszor találkozott ezzel, Ő mindig jó szívvel fordult az emberekhez, de volt amikor csak ellenszenvet váltott ki vele, főleg a farizeusok körében, akik nem tudták elismerni, hogy igaza ban és hogy bennük is sok hiba van. Aki viszont be tudta fogadni a tiszta szívből jövő szeretetet, az gyógyulást és örömöt kapott.

Mi is csak annyit tudunk továbbadni Isten szeretetéből, amennyit befogadunk Tőle; ha nem tudjuk elfogadni és átérezni az Ő atyai szeretetét, akkor embertársaink felé is nehéz lesz szeretettel fordulni. Adni talán könnyebb a szeretet , mint elfogadni; sok ember képtelen elfogadni azt, hogy valaki törődik vele és szeretettel fordul felé. Csak 'lepattintja', nehogy ki kelljen mutatni az érzéseit; ha azt a szeretetet, amit Isten adott, magunkba folytjuk, az megkeseredik és elveszik.

Ha jó szívünk van, akkor az oda-vissza kapcsolat sikeresen működik: el tudjuk fogadni Isten szeretetét és tovább tudjuk adni az emberek felé. Engednünk kell, hogy az Úr szeretete átfollyon rajtunk és a környezetünk érezze. Jószívűen át kell adnunk, hiszen Isten nem engem, hanem mindenkit egyformán szeret és segítenünk kell abban, hogy az emberek ezt megtapasztalják. A sok adott szeretet előbb utóbb megtérül és Isten és a többi ember által vissza fogjuk kapni, amit adtunk!

Legyetek jószívűek és adjátok át a szeretetet Isten áldásával!

Bence

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://veddesolvasd.blog.hu/api/trackback/id/tr301332773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.