Út az Úrhoz

Útilevelek a keskeny útról - lélektől lélekig

Ige dióhéjban

"Kövess engem!" Az pedig felkel, otthagyta mindenét és követte Őt."" /Lukács 5;28./

Golgota Rádió

Kapcsolat

Ha bármilyen észrevételed, megjegyzésed, javaslatod van az oldallal kapcsolatban, írj E-mailt a szerkesztőknek!
Ha van valami, amiről szívesen írnál a blogba, azt is elküldheted az alábbi címre:
bbence1995@citromail.hu

Új hal a vízben

2009.08.14. 02:24 Pray3r

Türelem, tornaterem...

Szervusztok!

Mint ahogy ez a kedves BOD-E is említette (félre értés ne essen, Bence az) valóban Biblia egyik kulcsfontossága legelsősorban a türelem. A türelem az valami olyasmi, ami egyszerre hit és bizalom az Úr felé. Ha ezt az egy dolgot meg tudjuk adni Istennek, akkor valami csodálatos nagy áldásokban leszünk részesek, gazdagok. Jeruzsálemben szerzett tapasztalataimból kiindulva azon a héten arra a következtetésre jutottam, hogy milyen közel van az Úr Jézus eljövetele és én milyen izgatottan várom (mint mindenki más).

Látni a Olajfák hegyét, ahol a hegy ketté fog válni ahogy ígéri Jézus és folyó fog fakadni belőle. Látni azt a folyót ami ki van száradva (egyenlőre) és ami a Holt-tengerbe ömlik ahogy az Úr mondja. Sajnálatosan a türelmetlenségnek az ára, hogy (nem csak ebben az esetben amit felsoroltam) bármilyen más esetben is az ára, hogy bizalmatlanság lesz bennünk úrrá és utána jönnek a veszekedések, a harag, stb...

Mostanában én azt veszem észre, hogy a világon, Izraelben, nálunk és mindenhol, hogy az emberek milyen eltorzultak a bűnben és ilyenkor kap el a kételkedés és a bizalmatlanság. De Jézus mondta egyszer a tanítványainak amikor a Galiai tengerben csónakáztak, hogy

"...mitől rettegtek, miért nem tudtok bennem bízni és az én szeretetemben?"

Alázatosságra, szeretetre, hitre és türelmességre tanít bennünket az Úr, ami ma igazán fontos, hogy az emberekkel ilyen módon tudjunk fordulni! Minél többet imádkozunk másokért türelemmel, annál jobban érezzük Isten jelenlétének és szeretetének a csodáját!

És EZ  az, ami kedves az Úrnak!

T. Sámuel

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://veddesolvasd.blog.hu/api/trackback/id/tr521308401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wolf-Á 2009.08.15. 22:14:35

üdv! Örülök neked nagyon! :)