Út az Úrhoz

Útilevelek a keskeny útról - lélektől lélekig

Ige dióhéjban

"Kövess engem!" Az pedig felkel, otthagyta mindenét és követte Őt."" /Lukács 5;28./

Golgota Rádió

Kapcsolat

Ha bármilyen észrevételed, megjegyzésed, javaslatod van az oldallal kapcsolatban, írj E-mailt a szerkesztőknek!
Ha van valami, amiről szívesen írnál a blogba, azt is elküldheted az alábbi címre:
bbence1995@citromail.hu

Új hal a vízben

2009.07.15. 15:50 Bod-E

Napi ige

Kedves Olvasók!

A mai ige az ApCsel. 22,22-30. volt.

"22Eddig a kijelentésig hallgatták, de akkor így kezdtek kiáltozni: "Töröld el a föld színéről az ilyet, mert nem szabad neki élnie!" 23Kiáltoztak, ruháikat eldobálták, és port szórtak a levegőbe. 24Az ezredes elrendelte, hogy vigyék a várba, és meghagyta, hogy korbáccsal vallassák ki: hadd tudja meg, miért kiáltoztak így ellene. 25Amikor pedig szíjakkal lekötötték, ezt kérdezte Pál az ott álló századostól: "Szabad-e római polgárt ítélet nélkül megkorbácsolnotok?"  26Amikor ezt meghallotta a százados, az ezredeshez ment, és jelentést tett neki: "Mit akarsz tenni? Hiszen ez az ember római polgár." 27Erre az ezredes odament, és megkérdezte tőle: "Mondd meg nekem: csakugyan római polgár vagy?" Mire ő így felelt: "Az vagyok." 28Az ezredes erre így szólt: "Én nagy összegért szereztem meg ezt a polgárjogot." Pál ezt mondta: "Én pedig már benne is születtem." 29Ekkor azonnal félreálltak mellőle azok, akik vallatni akarták. Sőt az ezredes is megijedt, amikor megtudta, hogy római polgár, akit megkötöztetett. 30Másnap aztán meg akarta tudni a valóságot, hogy mivel vádolják a zsidók, levétette tehát bilincseit, és megparancsolta, hogy jöjjenek össze a főpapok és az egész nagytanács. Ekkor lehozatta Pált, és eléjük állította."

A mai igében Pált elfogják a római helyőrség emberei. A tömeg ki akarta végeztetni, de a katonák nem tudták, hogy miért, ezért az ezredes vallatni viszi. Ám amikor meg akarták korbácsolni, elmondja, hogy ő római polgár, plgári jogokkal született. Még az ezredes is megijedt, amikor ezt megtudta és másnapra összehivatta a zsidó főpapok tanácsát, hogy kiderítsék, mivel vádolják. Az Úr így mutatta meg, hogy ez nem a katonaságra és rómára tartozik, hanem Pálnak a nagytanács előtt kell majd bizonyságot tennie. Ha valóban az Úré vagyunk és Ő bennünk van, akkor a világ csak csatatér lesz abban a háborúban, melyet a Megváltó serege vív a halál ellen. Nekünk kell eldöntenünk, hogy készen vagyunk-e arra, hogy az Úr mellé állva, az életünkkel hirdessük az elét szavát.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://veddesolvasd.blog.hu/api/trackback/id/tr531247678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.